Sibieni băgați în spital de mafioți ruși, în Germania – ”Ne-au amenințat că ne zboară creierii dacă nu ne ducem la muncă”

4.749

Un grup de 15 muncitori sezonieri din Sibiu, care au plătit unei firme din Târgu-Jiu, județul Gorj, câte 450 de euro pentru a ajunge la muncă în Germania, au fost bătuți și terorizați de ruși pentru a continua să meargă la muncă, deși nu au forme legale și nu au fost plătiți, transmite Antena 3.

Cei 15 sibieni nu au încheiat niciun acord cu firma din România, dar au fost plasați unei firme din Germania care intermediază forță de muncă. Deși au lucrat mai multe săptămâni la un abator din orașul Pforzheim, de lângă Stuttgart, ei nu au primit niciun ban.

„Am fost 15 persoane, mulți dintre ei au lucrat fără contract trei săptămâni. Ni s-a promis că după două săptămâni ni se vor da bani, însă n-am primit nimic”, spune Paula Adriana, printre singuri români care a avut un contract de muncă.

Când și-au cerut banii promiși, firma care a intermediat locurile de muncă a trimis mai mulți indivizi ruși care i-au bătut pe români până i-au băgat în spital. „Când au refuzat să mai meargă la muncă, au venit rușii peste noi și ne-au bătut, ne-au forțat să mergem la muncă, am fost amenințați cu pistoalele, că ne împușcă și ne zboară creierii dacă nu ne ducem la muncă. Am anunțat poliția după ce ne-au bătut. Ni s-au luat declarații, dar așteptăm în aceeași casă în care au intrat rușii peste noi”, a povestit românca la  Antena 3.

Paula Adriana poveștește că mulți români s-au întors în țară după episodul violent ce a avut loc marți, 21 iulie. Acum au mai rămas doar șapte români care sunt terorizați de gândul că rușii ar putea reveni. Românca a dezvăluit că ea lucrează pe un salariu de mizerie, 375 de euro pentru 20 de zile muncite, conform sursei citate.

Amabasada României a intervenit

„Cel care a semnalat prima oară acest caz este un corespondent Antena 3, care s-a adresat și Consiliului General de la Stuttgart, cerând explicații. Consulatul General de la Stuttgart, care are în aria sa de competență și abatorul de la Pforzheim, acolo unde acum câteva luni au aprut sute de cazuri de coronavirus, a luat legătura cu Poliția. Poliția nu ne-a informat după incidentele de acum trei zile dintre ruși și români, însă ni s-au promis răspunsuri pentru luni. Rușii respectivi sunt cei care au închiriat locuințe românilor”, a spus Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)