Germania recomandă masca şi în exterior, în aglomerație – Mai multe țări au impus măsura

0 683

Institutul de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) din Germania recomandă oamenilor să poarte mască şi în exterior, dacă distanţarea fizică este imposibil de respectat, după o înmulţire a noilor infectări considerată îngrijorătoare de către autorităţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Avem reguli, cum ar fi păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri. Dar dacă nu este posibil să se păstreze această distanţă, recomandăm întotdeauna să se poarte mască, indiferent dacă este vorba de interior sau de exterior, a explicat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele acestui institut sanitar de referinţă.

Nu este singura țară în care apare discuția despre purtarea măștii și în exterior. Belgia a decis deja că masca e obligatorie și pe stradă, iar în Hong Kong, masca trebuie purtată peste tot. În statul american Washington, toți oamenii trebuie să poarte mască dacă ies din casă.

Și în România se discută despre purtarea măștii în spațiile deschise, în zonele aglomerate, care urmează să fie stabilite de autoritățile locale.

Institutul Robert Koch şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu înmulţirea noilor cazuri de COVID-19 în ultimele zile.

Ultimele evoluţii în privinţa cazurilor de COVID-19 sunt o sursă de mari îngrijorări, a adăugat Wieler.

Deşi a salutat faptul că Germania, unde s-au înregistrat 9.122 de decese legate de noul coronavirus, a gestionat relativ bine criza comparativ cu mulţi dintre vecinii săi, în special datorită respectării unor reguli sanitare stricte, el s-a declarat îngrijorat de relaxarea unei părţi a populaţiei în privinţa acestui subiect.

Am reuşit să menţinem stabil numărul de noi infectări timp de mai multe săptămâni (…), însă de mai multe zile observăm o înmulţire a cazurilor, a spus Wieler.

Media de noi infectări zilnice cu COVID-19 a urcat în ultima săptămână la 577 în Germania, în contextul în care ea s-a aflat sub pragul de 350 la mijlocul lunii iulie.

Germania este adesea dată ca exemplu pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului.

Citește articolul complet AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.