Primăria Sibiu anunță începerea lucrărilor pentru parcarea multietajată din cartierul Hipodrom III

1 1.234

Marți, 28 iulie primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru construcția propriu-zisă a parcării supraterane multietajate din cartierul Hipodrom III, în perimetrul delimitat de bulevardul Mihai Viteazu, Aleea Taberei, Liceul Constantin Noica și strada Nicolae Iorga.

Acesta s-a semnat cu Asocierea SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, fiind prezenți la sediul Primăriei domnul Alexandru Radu, directorul firmei SC Geiger Proiecte Construcții SRL și domnul Ovidiu Simen, director regional SC Geiger Transilvania SRL. “Aceasta va fi prima parcare multietajată de mare capacitate pe care o construim, valoarea investiției din bugetul local ridicându-se la 23,8 milioane de lei. Va urma cea subterană din Piața Gării și cele două parcări supraterane care vor îngloba piața Cibin și piața Vasile Aaron, precum și locuri de parcare în instalații de tip smart parking în zonele aglomerate din cartiere.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

semnare ctr geiger 28.07.2020 3 “Având în vedere experiența pe care o avem în astfel de proiecte, vom depune toate eforturile pentru a finaliza proiectul mai repede decât termenul contractual pentru că suntem conștienți că este un obiectiv public important pentru Sibiu”, spune Alexandru Radu, directorul firmei SC Geiger Proiecte Construcții SRL.

semnare ctr geiger 28.07.2020 5

Conform contractului, în termen de 4 luni constructorul va preda proiectul tehnic, iar apoi va avea la dispoziție 14 luni pentru a ridica construcția. Concret, se vor realiza următoarele:

  • Se va construi o parcare supraterană cu subsol, parter, trei etaje și un etaj retras, care va oferi 320 de locuri de parcare. Aceasta va fi dotată cu un sistem automat de acces, stații de încărcare pentru mașini electrice, iluminat public eco-eficient și un sistem de supraveghere cu camere video. Suprafața desfășurată a parcării însumează peste 9.000 de metri pătrați, amprenta la sol măsurând 1.600 de metri pătrați.
  • Amenajarea zonei adiacente parcării cu spații verzi, locuri de joacă și relaxare și alte 100 de locuri de parcare care vor fi mai bine sistematizate, urmând să fie realizat și un nou sistem de iluminat public, noi trotuare și alei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    de ce proiecte importante stau,pina in ajunul alegerilor ? nu va este rusine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.