Lidl și Kaufland au cei mai productivi angajați

3.763

Un studiu recent arată ce productivitate au avut angajaţii din cele mai mari 15 companii din comerţ în 2018. Lidl şi Kaufland înregistrează o productivitate per salariat cu peste 50% mai mare decât orice altă companie din clasament, scrie Ziarul Financiar.

Lidl a avut o valoare adăugată pe salariat de 176.000 de lei în 2018, iar Kaufland a ajuns la 155.000 de lei pe angajat

Retailerii Lidl şi Kaufland au avut cea mai mare productivitate per salariat dintre cele mai mari 15 companii din comerţ în anul 2018, conform unui studiu realizat de Fundaţia Friedrich-Ebert (FES) România împreună cu Syndex România. Astfel, Lidl a avut o valoare adăugată pe salariat de 176.000 de lei în 2018, iar Kaufland a ajuns la 155.000 de lei pe angajat.
Ce productivitate au avut angajaţii din cele mai mari 15 companii din comerţ: Lidl şi Kaufland înregistrează o productivitate per salariat cu peste 50% mai mare decât orice altă companie din clasament

„Observăm imediat diferenţe uriaşe între companii: Lidl şi Kaufland înregistrează o productivitate per salariat cu peste 50% mai mare decât orice altă companie; productivitatea în prima companie (Lidl) este de cinci ori mai mare decât în ultima (Cora). Explicaţiile diferenţelor sunt multiple. Pe de o parte, vorbim de modele de afaceri foarte diferite: hipermarketurile şi lanţurile cash & carry se bazează pe volume mari de vânzări la preţuri mai mici, în timp ce supermarketurile şi magazinele de proximitate au un volum fizic mai mic de vânzări, însă recuperează cel puţin parţial din punct de vedere financiar datorită preţurilor ceva mai mari”, spune Ştefan Guga, autorul studiului.

Sursa: www.zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.