Trei spitale suport pentru pacienții COVID – Autoritățile pregătesc mai multe locuri în spitalele din județ

1.362

Creșterea numărului infecțiilor cu coronavirus obligă autoritățile medico – sanitare din Sibiu să găsească noi soluții. Spitalul TBC nu mai are paturi libere pentru pacienții COVID iar Spitalul Județean este la limită – mai are 5 locuri pe secții și 5 pe ATI. Direcția de Sănătate Publică ia în considerare transformarea unur spitale din județ în „spitale – suport” pentru pacienții COVID. Asta s-ar putea întâmpla în următoarele zile sau chiar ore.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a funcționat câteva zile la capacitate maximă. Acum s-au eliberat 5 locuri din 98, pe secții și 5 din 12 la ATI. Spitalul de Pneumoftiziologie a anunțat, miercuri, că nu mai are niciun loc liber din totalul de 43.

Această situație impune o suplimentare a numărului de paturi pentru bolnavii cu coronavirus, în condițiile în care numărul acestora poate crește de la o zi la alta. Autoritățile sanitare mai pregătesc paturi la Spitalul CFR din Sibiu, la Spitalul Orășenesc Cisnădie și la Spitalul Municipal din Mediaș. Pentru asta, este nevoie de aprobare din partea Ministerului Sănătății.

„Am avut deja o discuție cu dl. Budescu, de la DSP,  căruia i-am propus ca și alte spitale să devină spitale suport. Este vorba despre Spitalul CFR Sibiu, Spitalul din Cisnadie și cel din Mediaș. Prioritatea noastră, la ora actuală, este aceea de a avea un număr suficient de paturi pentru pacienții din județul Sibiu dar fără să închidem celelalte secții pentru că și ceilalți pacienți au nevoie de consultații și de îngrijiri medicale”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, managerul Spitalului Județean, Liliana Coldea.

Dr. Liliana Coldea, manager SCJU Sibiu

Spitalului Clinic Județean Sibiu a suplimentat, la sfârșitul săptămânii trecute, numărul de paturi, ajungând de la 76 de locuri, la 98 de locuri. Trei clădiri ale spitalului fac acum parte din „zona roșie”. Este vorba despre clădirea în care se află Secția de Boli Infecțioase, cea în care se află Secția de Dermatologie și ultima secție transformată în Secție COVID, este Secția de Oftalmologie.

„Deoarece urmăm un trend ascendent și ne confruntăm cu o creștere a cazurilor și la Sibiu, am extins zona roșie și în Secția de Oftalmologie. În total, avem un număr de 98 de paturi, pe toate cele trei secții. De asemenea, în Secția de Terapie Intensivă,  numărul paturilor a fost dublat și am ajuns de la 6, la 12 locuri”, a explicat, pentru Ora de Sibiu, managerul SCJU, medicul Liliana Coldea.

Spitalul Județean a primit, prin transfer, pacienți COVID din alte județe, însă numai în Secția ATI.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi