Dosar penal pentru doi sibieni infectați cu coronavirus – Au refuzat izolarea

2.815

Doi sibieni s-au ales cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Aceștia au refuzat măsura izolării după ce au fost confirmați cu coronavirus.

În data de 27 iulie 2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște un dosar penal privind două persoane din județul Sibiu, cercetate în stare de libertate sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 din Codul penal. În fapt, s-a reținut că la data de 24 iulie 2020, cele două persoane au refuzat măsura de plasare în izolare în spațiul desemnat din Spitalul Județean de Urgență Sibiu, dispusă prin decizia emisă de Direcția de Sănătate Publică, urmare a testului RT-PCR efectuat la data de 17 iulie 2020  prin care s-a stabilit diagnosticul de COVID-19. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 din Codul penal” , spune prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean.

“Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai precizează procurorul sibian.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.