mai multe locuri în spitalele din sibiu pentru bolnavii de coronavirus - lista unităților sanitare care devin spitale-suport
FOTO: arhivă

Ministerul Sănătății a desemnat unitățile sanitare din județul Sibiu care devin spitale – suport pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu funcționează 5 pavilioane externe de suport. La Mediaș și la Cisnădie vor putea fi izolate cazurile ușoare și medii de COVID 19.

„În urma propunerilor înaintate Ministerului Sănătății de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în ceea ce privește Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, conform Ordinului nr.1343/2020 care completează Ordinul nr. 555/2020 al Ministerului Sănătății, la nivelul județului Sibiu, următoarele unități sanitare fac parte din spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu SARS CoV-2:

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență – 5 pavilioane externe suport
  • Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu
  • Spitalul General Căi Ferate Sibiu
  • Spitalul Municipal Mediaș – 10 paturi pentru izolarea cazurilor ușoare și medii
  • Spitalul Orășenesc Cisnădie – 10 paturi pentru izolarea cazurilor ușoare și medii

În ceea ce privește maternitatea, 1 pavilion în cadrul SCJU Sibiu, iar în ceea ce privește unitățile de dializă, SCJU Sibiu și toate centrele de dializă fără suplimentare distinctă”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu