fbpx

Pensiile cresc de la 1 septembrie – Cu cât vor fi majorate

1.639

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a spus, la Digi 24, că pensiile românilor ar trebui să crească cu 10% de la 1 septembrie, dar că e posibil ca premierul Ludovic Orban să decidă o majorare mai mare.

Florin Cîțu spune că nu poate fi vorba de o majorare a pensiilor cu 40%.

„La pensii rămânem la scenariul Ministerul Finanțelor, de 10%. Decizia este una politică și s-ar putea ca premeirul să decidă ca această creștere a pensiilor să fie mai mare. Nu poate fi de 40%. Este o creștere care nu pune în pericol bugetul nici pentru acest an, nici pentru anii viitori, poate 2-3 puncte procentuale în plus față de ceea ce vine la Ministerul de Finanțe. Va fi 10% de la 1 septembrie, se discută de o eșalonare”, a spus Cîțu, la Digi 24.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern, proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Iohannis despre creșterea pensiilor

„Ne dorim să creștem și alocațiile și pensiile, însă de la dorință la putință este o cale mai lungă, în condițiile în care economia României se contractă (UE prevede o contracție de 8%). Totuși, veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. În loc de 3% vom avea un deficit mai mare. În aceste condiții, în care ne luptăm să revigorăm economia, nu cred că se așteaptă cineva ca toate cheltuielile să fie făcute. Nu sunt bani. Am rugat Guvernul să aloce atât cât ne putem permite în momentul acesta.

O creștere de 40% nu este posibilă. Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă să plătească integral costurile recesiunii. Cât va fi această creștere va calcula guvernul”, a spus președintele Iohannis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.