fbpx

Recomandări de la Apă Canal Sibiu pe timp de caniculă

0 418

Cantitatea de apă pe care fiecare om trebuie să o consume pentru a-şi asigura buna funcţionare a organismului diferă de la o persoană la alta, funcţie de vârstă, greutate şi stil de viaţă.

Specialiştii recomandă un consum de 35 ml apă / kilogram-corp pentru tinerii cu vârsta între 17 şi 30 de ani, 30 ml apă/ kilogram-corp pentru persoanele cu vârsta între 31-54 de ani, respectiv 25 ml apă/kilogram-corp pentru adulţii peste 54 de ani. Astfel, o persoană activă, cu o greutate corporală de 70 kg ar trebui să bea, în funcţie de vârsta pe care o are, între 2,4 şi 1,75 litri de apă / zi.

Avantajele consumului de apă asupra corpului uman sunt numeroase: îmbunătăţeşte puterea de concentrare, transportă elemente nutritive şi oxigen către celulele corpului, susţine digestia prin asigurarea unui tranzit intestinal regulat, menţine tensiunea arterială şi ritmul cardiac la niveluri oprime, reglează temperatura corpului şi conferă pielii un aspect plăcut.

Apa de la robinet are toate calităţile pe care ar trebui să le aibă un lichid atât de preţios sănătăţii umane: este echilibrată din punct de vedere al compoziţiei chimice, este tratată contra bacteriilor, este proaspătă şi permanent monitorizată.

În laboratoarele Apă Canal Sibiu SA, parametrii calitativi ai apei sunt verificaţi continuu, în cursul unui an făcându-se peste 25.400 de determinări bacteriologice şi fizico-chimice, rezultatele putând fi consultate pe pagina societăţii, www.apacansb.ro, secţiunea „Calitatea apei”.

Activitatea laboranţilor Apă Canal Sibiu SA, care îndeplineşte standardele RENAR (Asociaţia de Acreditare din România) este „dublată” de cea a specialiştilor Direcţiei pentru Sănătate Publică Sibiu, care auditează procesul de tratare prin recoltarea independentă de probe şi analizarea lor în laboratorul propriu.

Apa de la robinet mai are trei mari avantaje: este ieftină, este furnizată direct consumatorului şi nu produce deşeuri. Avem, aşadar, toate motivele să ne hidratăm şi să rămânem sănătoşi!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.