aft 1 scaled

Absolvenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, promoţia „General Ioan Emanoil Florescu” din Ministerul Apărării Naționale au trăit astăzi sentimentul reuşitei prin închiderea cu succes a unui frumos capitol din viață, acela al studenţiei, şi emoţia deschiderii unuia nou, cel al frumoasei şi provocatoarei cariere a armelor.

Ceremonia de absolvire a studenților Academiei Forțelor Terestre din Sibiu a fost cu adevărat specială pentru absolvenți, dar și pentru cei apropiați lor.Tinerii au primit, vineri, la Sibiu, primul grad de ofițer, în cadrul unui eveniment solemn. Cu tresele de ofiţer pe umeri, pregătiți să facă față provocărilor inerente oricărui început de carieră, cei 198 de absolvenți ai promoției „General Ioan Emanoil Florescu” școlarizați pentru Ministerul Apărării Naționale au pășit astăzi, 31 iulie, cu încredere pe drumul ales, obținând noul statut, cel de ofițer. Ceremonia militară de acordare a gradelor celei mai tinere generații de ofițeri ai Armatei României a avut loc pe platoul instituţiei, desfăşurarea activităţii fiind adaptată actualului context pandemic.

Şeful promoţiei 2020 al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” pe Ministerul Apărării Naționale, sublocotenent Livia-Nicoleta Bârsan, cea care s-a clasat, cu media 9,57, prima la specializarea universitară Managementul organizației, specialitatea militară Artilerie și Rachete, a primit, în semn de apreciere și recunoaștere a meritelor obținute pe timpul studiilor, din partea locțiitorului pentru Planificare al șefului de stat major din cadrul Comandamentului Forțelor Unite, col. Daniel Suditu, placheta omagială. De asemenea, șeful Direcției Instrucție și Doctrină din cadrul Statului Major al Apărării, gl.bg. Marian Botea i-a conferit Emblema de merit „Ştiinţă militară” clasa a II – a, iar Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, stiletul personalizat.

aft5 scaled

Efortul depus şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu au fost recompensate în această zi unică din viaţa unui student militar, astfel că, absolvenţii clasaţi pe locul I pe arme şi specialităţi militare au primit premii şi diplome de merit. Ofițerii au fost felicitați de Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Iulian Berdilă, care le-a oferit placheta Statului Major al Forțelor Terestre și de către viceprim-ministrul Guvernului României, Raluca Turcan.

turcan scaled

1 scaled
aft 1 scaled
aft1 scaled
aft3 scaled
aft4 scaled
aft2 scaled
aft4 1 scaled
aft6 scaled

Comentariul meu

Lasă un răspuns