Niciun loc liber în ATI la Spitalul Județean – “Sper să nu ajungem în situația să trimitem bolnavii cu coronavirus în alte județe”

1.273

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu mai are locuri în ATI pentru pacienții cu coronavirus. Conducerea spitalului a cerut deja ca un bolnav transferat la Sibiu de la Târgoviște să fie dus înapoi și se va elibera un pat în cursul zilei de vineri. Dacă vor apărea mai multe cazuri critice, ar putea fi nevoie ca bolnavii să fie trimiși la spitale din alte județe.

Medicul Liliana Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, spune că, toate cele 12 locuri din ATI sunt ocupate.

“Facem eforturi să ținem situația sub control dar, în momentul în care vorbim, nu mai avem locuri libere în Secția de Terapie Intensivă. Am făcut o solicitare pentru transferul unui bolnav din Târgoviște, care a fost detubat astăzi, să fie transferat înapoi și astfel vom elibera un loc. Dar nu putem să știm care va fi evoluția bolnavilor internați în secții. Dacă vom avea mai mult de un pacient critic, și vom fi în situația să nu mai avem locuri, vom apela la ajutorul Centrului național pentru intervenție și probabil vom trimite bolnavii spre spitale din alte județe, asta depinde de ceea ce va decide centrul. Eu sper totuși să nu fie cazul”, spune Liliana Coldea.

Nici secțiile COVID lucrurile nu stau mai bine. Din cele 96 de paturi destinate pacinților cu coronavirus, doar două mai sunt libere, vineri. Medicii iau în considerare transferul mai multor bolnavi la Spitalul CFR dar și la Cisnădie sau la Mediaș.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.