Comisia Europeană construiește o aplicație care permite schimbul de alerte privind cazurile de COVID-19

0 196

Comisia Europeană a încheiat un acord cu  un producător german de software  pentru a permite schimburile între aplicațiile naționale de urmărire a contactelor în vederea combaterii COVID -19

Similar unui sistem de roaming, sistemul va face posibilă înregistrarea persoanelor în timp ce călătoresc în afara țării de origine, precum și transmiterea unor notificări în țara în care a călătorit o persoană ce se dovedește ulterior infectată, după ce a părăsit țara respectivă, anunță Biziday. Se urmărește astfel și o îmbunătățire a siguranței pentru turism și călătorii.
Până acum nouă state membre UE (Austria, Croația, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Letonia și Polonia) au lansat aplicații de urmărire a contactelor pe sistemele dezvoltate de Google și Apple. Separat de cele nouă, Franța și Ungaria au construit aplicații proprii, cu date stocate pe serverele guvernamentale.
Pentru construcția platformei care va integra aplicațiile la nivel european și va fi gata în câteva săptămâni, Comisia a semnat un acord cu companiile germane SAP și Deutsche Telekom. Cele două au făcut aplicația națională Corona Warn App din Germania, descărcată până acum de 16 dintre cele 83 de milioane de locuitori ai țării.

Și România și-a propus să construiască o astfel de aplicație, dar responsabilii de proiect spun că va fi gata într-un an.
Sursa: Biziday

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.