Lista județelor din România în care masca este obligatorie în spații deschise

0 4.758

Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau pe rând decizia de a introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile deschise, pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile deschise din judeţul Vrancea, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a adoptat o hotărâre în acest sens. Aceeași măsură a fost decisă și în județul Giurgiu și Gorj. De asemenea, autoritățile din Arad au anunțat că, de astăzi locuitorii vor fi obligați să poarte mască afară, în locurile aglomerate, anunță Digi 24. În județul Satu Maremasca este obligatorie în spațiile deschise aglomerate, cum ar fi piețele și târgurile. Masca este obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, din 1 până în 14 august, în toate localitățile din județul Iași. Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise va fi obligatorie și în judeţul Prahova începând cu data de 1 august, însă deocamdată doar în anumite intervale orare.

Măsura vizează și litoralul, una dintre cele mai aglomerate zone din țară, mai ales în weekenduri. În județul Constanța au fost anunțate măsuri speciale, atât în ceea ce privește purtarea măștii, cât și programul teraselor. Masca a fost impusă și la Galați, județul despre care s-a spus că riscă să devină „noua Sueavă a României”. Județul Argeș a impus noi restricții, precum masca în aer liber și mai puțini călători în transportul în comun. Masca este fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița. Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău (pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice) Masca de protecție este obligatorie în ștrandurile și piscinele în aer liber din județul Vâlcea, la fel și purtarea mănușilor de către clienți în piețele agroalimentare. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate din Brașov. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria, județul Teleorman, a decis ca purtatea măștii de protecție în spațiile deschise din municipiu să devină obligatorie.  Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Călărași a dispus mai multe măsuri printre care recomandarea de purtare a măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise din municipiu (pieţe, târguri, oboare, parcuri şi locuri aglomerate). 

Sursa: Digi 24

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.