Microsoft a întrerupt negocierile pentru TikTok din cauza lui Trump

643

Negocierile dintre Microsoft şi ByteDance  pentru aplicația Tik Tok au fost întrerupte după o declaraţie a preşedintelui american, Donald Trump

Povestea platformei sociale dezvoltate de chinezii de la ByteDance în Statele Unite a avut sâmbătă parte de un “twist” demn de un thriller. Aflată la un pas să cumpere TikTok, Microsoft a pus, brusc, pauză negocierilor, conform news.ro .

Decizia gigantului american a fost determinată de o declaraţie, făcută tot ieri, la bordul Air Force One, de către preşedintele Donald Trump. Întrebat despre situaţia TikTok, acesta a spus că preferă blocarea acesteia, decât ca o companie americană să cumpere operaţiunile din Statele Unite ale TikTok. Imediat după ce declaraţia a ajuns în presă, Microsoft ar fi întrerupt negocierile cu ByteDance, producătorul TikTok. Fără intervenţia lui Trump, cele două părţi ar fi putut ajunge până luni deja la un acord, susţin surse care au cunoştinţe legate de negocieri.

Ambele părţi au fost luate prin surprindere de declaraţia preşedintelui. La negocieri ar fi participat de la bun început şi reprezentanţi ai administraţiei prezidenţiale, care ar fi indicat că totul va fi în regulă câtă vreme TikTok va avea în Statele Unite un proprietar american. Negocierile sunt, deocamdată, doar întrerupte. Reprezentanţii celor două părţi speră, însă, la o răzgândire a preşedintelui.

Sursa: news.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.