Bărbat infectat cu coronavirus prins la grătar – Și-a luat și nevasta internată cu COVID

3.269

Un bărbat din Giurgiu s-a ales cu dosar penal și e obligat să stea în carantină pe propria cheltuială, după ce s-a dus la grătar în Sinaia, deși era infectat cu coronavirus. Înainte de a pleca la munte, omul s-a dus la spital pentru a-și lua cu el și soția, infectată și ea.

Dosar penal și carantină obligatorie pe propria cheltuială: asta au decis autoritățile în cazul unui bărbat de 41 de ani din Giurgiu care, infectat cu coronavirus, a plecat la picnic cu familia deși ar fi trebuit să stea în izolare, relatează Știrile ProTV.

Bărbatul se află acum în centrul de carantină de la Bolintin, iar toți cei care au petrecut cu el la Sinaia, la iarbă verde, trebuie să stea izolați acasă timp de 14 zile.

De loc din județul Giurgiu, bărbatul fusese depistat pozitiv dar refuzase internarea cu promisiunea că va sta izolat acasă. Dar n-a mai avut răbdare și duminică, în ultima zi de izolare, a decis să meargă la munte. A trecut și pe la spitalul unde era internată soția lui, de asemenea infectată, și a luat-o și pe ea.

Dosar penal și plata cheltuielilor pentru carantină

Bărbatul a poposit, împreună cu alți prieteni, la cota 1.000 din Sinaia. Dar ghinionul lor a fost că au făcut picnic într-o zonă interzisă și așa au ajuns să fie interogați de jandarmii care au descoperit imediat istoricul medical al celor doi soți.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal și a fost plasat imediat în carantină instituționalizată pe care va trebui să o plătească din propriul buzunar. Soarta soției sale va fi decisă de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu. Ceilalți membri ai grupului sunt și ei obligați să se carantineze la domiciliu ca urmare a contactului cu cei doi soți pozitiv COVID-19.

Sursa: Știrile ProTV

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.