Unul din 10 români testați este detectat pozitiv la Covid 19 – Topul județelor cu cele mai multe infectări

Sunt 823 de noi cazuri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore din 8.045 de teste. Deși pare un număr relativ mic față de zilele anterioare, rata de infectare este în continuare foarte mare. Unul din 10 români testați a fost descoperit pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.399 de teste făcute la cerere, astfel că rămân 5646 de teste făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical.

De asemenea, vorbim de un nou record negativ. Numărul pacienților aflați în terapie intensivă a ajuns în acest moment la 419. Unii medici spun că testele făcute la cerere ajută la menținerea unui procent optim în ceea ce privește numărul infectărilor, doar că odată terminată vara și perioada concediilor, nu va mai fi atât interes din partea populației pentru a se testa contracost.

Topul județelor cu cele mai multe infectări

În topul județelor cu cele mai multe infectări rămân București (120 cazuri noi), Argeș (96 cazuri noi), Galați (62), Bacău (51), Bihor (50). În Satu Mare, de exemplu nu au mai apărut noi cazuri.

Bucureştiul este de două săptămâni în topul zonelor în care virusul SARS-CoV-2 are cea mai mare rată de răspândire, motiv pentru care autorităţile locale au introducs obligativitatea ca măştile de protecţie să fie purtate şi în aer liber, în stațiile mijloacelor de transport, în piețe, la obiectivele turistice și în Centrul Vechi.

Sursa: Antena 3


coronaviruscovid-19romani testatiteste covid
Comentarii (0)
Comentează