Cum respectă sibienii obligativitatea purtării măștii în spații deschise – “Să punem masca pe faţa asta frumoasă?”

0 3.239

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de coronavirus din ultima perioadă, tot mai multe autorități locale, în special în județele care se confruntă cu focare de infecție cu coronavirus, au luat decizia ca masca de protecție să devină obligatorie inclusiv în spațiile deschise aglomerate.

La Sibiu, purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie, începând de luni, 3 august, în pieţe, în staţiile de autobuz şi alte zone publice deschise aglomerate din judeţ, iar terasele şi sălile de jocuri vor fi închise după ora 23:00. Măsurile au fost dispuse de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.
Copiii care nu au împlinit 5 ani sunt exceptați de la purtarea măștii, dar și muncitorii care lucrează în condiții de muncă solicitante – temperatură ridicată, umiditate crescută. De asemenea, nu vor trebui să poarte mască nici sportivii aflați pe terenul de sport.

masca piata cibin 5

masca piata cibin 4 scaled

Printre cele mai aglomerate locuri din Municipiul Sibiu, este Piața Cibin. Aici, este locul în care agomerația predomină constant și unde se adună peroane din tot județul. Așa cum masca este obligatorie în piețele din Sibiu, am decis să verificăm cât de conștiincioși sunt oamenii și dacă respectă măsurile impuse. La fața locului, priveliștea este îmbucurătoare. Deși agitația era mare, totuși, majoritatea persoanelor purtau mască. Atât vânzătorii, cât și cumpărătorii, pot fi împărțiți cu ușurință în trei tabere: cei care poartă corect masca, cei care o poartă doar „ca să nu ia amendă”, (acoperă cu masca doar gura și lasă nasul liber) și „șmecherașii” care sunt prea frumoși ca să poarte masca.

masca piata cibin 6 scaled

masca piata cibin 3

Cei din prima categorie, deși respectă regula, spun că este foarte greu și că îi incomodează foarte mult. „Purtăm, că nu avem ce face, dar este foarte greu. Afară e cald și nu ai cu ce să respiri.”, spune un vânzător din Piața Cibin.
Clienții nu par a fi atât de deranjați de noile reglementări. „Regulile sunt date ca să fie respectate. Nu moare nimeni dacă poartă masca 15 minute. Ai intrat, faci cumpărăturile și când pleci o dai jos. Simplu.”, spune un cumpărător.

Tot acolo, am surprins și doi flăcăi, care nu aveau masca. Întrebați de ce nu poartă masca, aceștia au subliniat faptul că sunt prea frumoși ca să o facă. „Cum sa pun masca pe faţa asta frumoasă”, a exclamat râzând unul dintre ei.

Citește și : Cât costă măștile de protecție la Sibiu

masca piata cibin 1 scaled

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.