71763433 2361830453915346 1913522876577742848 n
Foto: Ovidiu Mațiu / arhivă

Noi detalii despre focarul de infecție de la Teatrul de Balet Sibiu. Șapte persoane, angajați și balerini, au fost confirmate cu noul coronavirus. Șase dintre ele sunt internate în spital. De asemenea, aproape 60 de persoane, contacți ai celor confirmați, au fost plasate în carantină la domiciliu. 

„Vă informăm că în ceea ce privește situația epidemiologică în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatru de Balet Sibiu, în urma raportului anchetei epidemiologice, înaintat de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în prezent a fost identificată evoluția unui focar de infecție, format din 7 persoane testate pozitiv. Focarul a fost identificat în data de 03.08.2020, iar până în prezent un număr de 6 persoane au fost internate: 2 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și 4 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Aproape 60 de persoane în carantină

În urma anchetei au fost identificați 58 de contacți, dintre care 32 sunt contacți de serviciu, iar 26 sunt contacți de familie. În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au plasat în carantină la domiciliu cei 58 de contacți, s-a efectuat dezinfecția spațiilor de repetiții, precum și a întregii Case de Cultură, s-a solicitat un plan din partea unității cu privire la modalitățile e prevenire și control a răspândirii virusului SARS CoV-2, astfel că s-au restricționat scenele care implică un număr mare de persoane pe o suprafață restrânsă și se evită scenele cu contact direct apropiat îndelungat. Utilizarea dușurilor este interzisă iar efectuarea coafurii și machiajului se face cu echipamente de protecție.

De asemenea s-a recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific.

Comentariul meu

Lasă un răspuns