Marea „betonare” din cartierul Ștrand – Primăria Sibiu: „Nu se dorește o reducere a zonelor verzi, ci o împrospătare”

3 1.865

O mulțime de sibieni sunt revoltați după ce cartierul Ștrand a suferit modificări drastice în ultima săptămână. Spațiile verzi, iarba, gardul viu, copacii au dispărut peste noapte. Totul face parte dintr-un proiect de modernizare, terenul fiind pregătit pentru „reparații capitale” la nivelul străzilor. Reporterii Ora de Sibiu au cerut un punct de vedere oficial Primăriei, reprezentanții motivând că „nu se dorește o reducere a zonelor verzi”, ci este vorba doar despre o „împrospătare a acestora și o reconfigurare pentru o cât mai bună funcționalitate a spațiului public”. 

De câteva zile, în cartierul Ștrand a început o acțiune masivă: spațiile verzi au dispărut, iar imaginile cu buldozerele care smulg copacii din rădăcină sunt dezolante. În zona respectivă, au început lucrările de modernizare, urmând a fi reparate străzile. Se vor amenaja și locuri de parcare acolo, tocmai pentru a evita parcarea pe spațiile verzi.

Reporterii Ora de Sibiu au cerut un punct de vedere oficial Primăriei, referitor la acțiunea de „betonare” din Ștrand. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Sibiu, Mirela Gligore, zonele verzi nu vor fi reduse, ci împrospătate.

„Primăria Sibiu continuă modernizarea cartierelor de blocuri, având deja ca exemple de bune practici cartierul Dioda și mai multe zone de blocuri din Hipodrom și Turnișor. Rezultatul acestor lucrări a fost apreciat și acceptat de locuitorii acestora.  Având ca experiență aceste exemple reușite, am început și modernizarea cartierului Ștrand. Subliniem că vorbim de o RECONFIGURARE a cartierului pentru o mai bună FUNCȚIONALITATE, ținând cont de doleanțele cetățenilor, în măsura în care acestea sunt conforme cu standardele tehnice și cu spațiul public disponibil între blocuri. Prin urmare, în proiect se va ține cont și de dorința unor cetățeni de a optimiza și de a crea spații de parcare atât de necesare în zonele aglomerate de blocuri, tocmai pentru a evita parcarea pe spațiile verzi devenite între timp terenuri virane. În paralel căutăm să revigorăm și zonele verzi, ordonându-le, căutând să împrospătăm vegetația și să plantăm arbori potriviți pentru mediul urban, plantarea urmând să aibă loc în perioada de repaus vegetativ (toamna târzie sau primăvara devreme). NU SE DOREȘTE o reducere a zonelor verzi față de situația actuală, ci o împrospătare a acestora și o reconfigurare a lor pentru o cât mai bună funcționalitate a spațiului public”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Zeci de sibieni, locatari în zona de blocuri din Ștrand, sunt nemulțumiți de felul în care Primăria modernizează cartierul. Aceștia sunt stupefiați și nu le vine a crede că zonele verzi au dispărut peste noapte. Vezi ce spun sibienii AICI.

„Cartierul Ștrand numără câteva mii de locuitori, fiecare cu doleanțele proprii. Petiția transmisă de Fundația Comunitară număra 20 de semnături, pe când Primăria Sibiu, prin proiectul aflat în curs, încearcă să răspundă nevoilor unei mari majorități a cetățenilor care locuiesc în acest cartier”, mai spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. vlad scrie

  Clar nu mai votez FDGR, nici eu nici familia mea. Sa nu fie avute in vedere pastrarea vegetatiei si chiar plantarea de copaci mi se pare de-a dreptul stupid. Dar se vede din cum arata parculetele si locurile de joaca din Sibiu (Strand, D. Cantemir, Calea Poplacii, Valea Aurie) ca Primaria nu este interesata de vegetatie. Noroc ca au mai exista Sub-Arinul. In rest se joaca copii in caldura si praf.

 2. mihai scrie

  Si noi dorim o reimprospatare a primariei, daca se poate 100% cu oameni noi!

 3. Carcotel scrie

  Cu actiunea asta v-ati mai batut un cui in sicriul viitorului mandat, sper ca ultimul, cel care o sa va defineasca esecul pentru acest scrutin. Niste netoti, imbecili ordinari ce lucrati numai pe spagi si pile…tare as vrea sa intre putin DNA-ul in voi, insa sunteti doar niste viermi prea mici comparativ cu altii. Dar cu siguranta v-ar face si voua un dosar consistent, daca ar incepe cineva sa adulmece mizeriile pe care le faceti.
  Distrugeti cat mai puteti…mai sunt cateva luni pana ne salutam politicos, chiar si in germana daca doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.