Sibiul, loc fruntaș la exporturile realizate în pandemie în Regiunea Centru

0 557

Valoarea totală a exporturilor realizate de Regiunea Centru în primul trimestru a scăzut cu peste 95 de milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba. În cadrul judeţelor componente ale regiunii, Sibiu a avut o pondere de 28,8% în totalul exporturilor realizate în primele trei luni ale anului, pe primul loc fiind Brașov, cu 33,4%.

În perioada ianuarie – martie s-au realizat exporturi în valoare totală de peste 2,6 miliarde de euro, în scădere cu 3,5%, respectiv cu 95,2 milioane de euro, faţă de primul trimestru din 2019.

În cadrul judeţelor componente ale regiunii, Braşov a avut o pondere de 33,4% în totalul exporturilor realizate în perioada 1 ianuarie – 31 martie, fiind urmat de Sibiu, cu 28,8%, Alba, cu 22,3%, Mureş, cu 10,3%, Covasna, cu 2,8%, şi Harghita, cu 2,4%.

Importurile realizate în primul trimestru au fost în valoare de peste 2,6 miliarde de euro, în creştere cu 9,4%, respectiv cu peste 230 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului precedent.

Şi aici, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată pondere, 29,8%, cea mai scăzută fiind, de această dată, în judeţul Covasna, respectiv 2,9%, potrivit DRS Alba.

În Regiunea Centru, balanţa comercială a înregistrat în primul trimestru un deficit în valoare de 23,4 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Braşov şi Alba şi negative în Mureş, Harghita şi Covasna.

Sursa: AGERPRES

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.