Arafat: „Am cerut tuturor județelor analiza pe localitățile care au peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, joi, la Brașov, că astăzi a cerut tuturor județelor analiza pe localitățile care au peste 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori pentru a vedea unde se impun măsuri. Arafat a mai precizat că în sudul țării este presiune pe secțiile de Terapie Intensivă.

„Noi astăzi am solicitat tuturor județelor să facă analiza pe toate localitățile care au de la 3 cazuri la mie în sus, să vadă și restul criteriilor și, în localitățile care au probleme deosebite și în care se impune să se ia măsuri pentru limitarea răspândirii, să luăm aceste măsuri. (…) Analiza se face pe plan național și noi o facem periodic ca să luăm deciziile cele mai corecte, la recomandarea DSP-urilor, a INSP și a comitetelor județene pentru situații de urgență”, a declarat Raed Arafat, întrebat dacă se impune carantinarea unor localități.

În ceea ce privește situația paturilor de Terapie Intensivă destinate pacienților cu COVID-19, Raed Arafat a precizat că a crescut numărul acestora.

„La Mureș sunt 20 de paturi în sala polivalentă și deja au 6 pacienți, unii transferați chiar din sudul țării, mai avem la Cluj, la spitalul de infecțioase, unde până mâine totalul paturilor suplimentare este de 21, mai avem unitățile mobile de terapie intensivă, care cu excepția Galațiului, unde nu s-a operaționalizat din cauza unor discuții cu personalul, la Argeș, la Timișoara și la Prahova, unitățile mobile de terapie intensivă au pacienți în ele”, a afirmat șeful DSU, care a mers la Brașov pentru a discuta despre operaționalizarea unității modulare pentru COVID.

„Situația unde avem presiune pe secțiile de Terapie Intensivă mai mult este în zona de sud, adică Argeș, București, Prahova, Dâmbovița. De acolo am transferat pacienți în ultima perioadă. Ieri ultimul pacient transferat dacă nu mă înșel de la Giurgiu către Târgu Mureș cu elicopterul”, a precizat Arafat.

Sursa: www.g4media.ro

coronaviruscovid-19pandemieraed arafat
Comentarii (0)
Comentează