Șofer sibian trimis în judecată – A vrut să mituiască un polițist cu 100 de euro

1.322

Un șofer auto, care s-a urcat băut la volan, a vrut să-l mituiască pe polițistul care l-a tras pe dreapta. Agentul a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu după ce bărbatul i-a oferit 1000 de lei ca să treacă cu vederea alcoolemia de 0,79 mg/l de alcool pur în aerul expirat. I-a și dat un avans de 100 de euro.

„Ca urmare a activităţilor de urmărire penală efectuate în baza ordonanţelor de delegare de către lucrători de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, la data de 27 iulie a.c., a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei persoane, în vârstă de 27 ani, fără ocupaţie, inculpate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În cuprinsul rechizitoriului, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a reţinut că, în noaptea de 28 spre 29 iunie 2020, Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu a fost sesizat de către agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu cu privire la faptul că un bărbat le-a promis suma de 1.000 lei şi apoi le-a remis 100 de euro, în scopul de a nu îl sancţiona pentru faptul că a fost depistat conducând un autovehicul pe drumurile publice din municipiului Sibiu, fiind sub influenţa alcoolului. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că inculpatul avea o concentraţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se aratș într-un comunicat de presă transmis de DGA, Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi