strângere de fonduri la raliul sibiului 2020 pentru proiectele fundației polisano

Acțiune caritabilă de strângere de fonduri la Raliul Sibiului 2020 pentru proiectele Fundației Polisano. Participanții sunt îndemnați să doneze, salvând astfel inimioarele copiilor cu malformații. 

Sibiu Racing Team, organizatorii etapei a III-a a Campionatului Național de Raliuri Betano sunt alături de comunitatea sibiană și demarează acțiunea caritabilă- ”La Raliul Sibiului 2020, donăm pentru viață!” în colaborare cu Fundația Polisano Sibiu. Participanții la eveniment vor fi îndemnați să doneze, între 13 și 15 august, în urnele amplasate în zona de Parc Service, dar și în zona VIP pregătită la baza probei Șanta, în schimbul unor ”suveniruri” personalizate puse la dispoziție de organizatorii raliului.

Raliul Sibiului 2020 este despre revenirea legendei pe macadam, despre Sibiul de poveste, dar și despre poveștile Sibiului și sibienilor. Din poveștile urbei, pe lângă cele legate de sport și cultură, avem parte, din păcate, și de povești triste, asupra cărora cu toții merită să ne aplecăm, să le ascultăm și să le sprijinim. Pentru a ne bucura împreună de fiecare final fericit! Organizatorii din acest an ai Raliului Sibiului 2020-Sibiu Racing Team- demarează astfel acțiunea caritabilă de strângere de fonduri pentru proiectele Fundației.

”Fiecare domeniu își poate aduce aportul în tot ceea ce înseamnă viața comunității în care se dezvoltă și de aici s-a născut și ideea de a profita de evenimentul pe care îl organizăm, pentru a sprijini acțiunile Fundației Polisano. Ceea ce fac acei oameni ni se pare înălțător și merită să fim cât mai mulți alături de cei care fac eforturi pentru a salva inimioarele copilașilor cu malformații. Îi îndemnăm pe toți participanții la Raliul Sibiului 2020 să îmbrățișeze acest demers, pentru că fiecare bătaie de inimă contează. Sportivii știu foarte bine cât de importantă este sănătatea, astfel că sunt sigur că acțiunea noastră își va atinge scopul”, a declarat Horațiu Baltador, președintele Sibiu Raciong Team, organizator al Raliului Sibiului 2020.

„Ne-am propus cu cinci ani în urmă, să contribuim activ și concret la sănătatea copiilor cu malformații cardiace congenitale grave din România, dar și să acordăm accesul la îngrijiri medicale pentru categoriile sociale cele mai vulnerabile, atât indivizilor, cât şi comunităţilor în sens larg. Ne bucurăm de sprjinul venit din partea organizatorilor acestui eveniment «Raliul Sibiului», și de interesul manifestat de comunitatea sportivă, pentru ca povestea acestor copii să meargă mai departe. Prin urmare, parteneriatul creat aduce un plus valoare activității noastre”, a declarat Cătălina Costache, director executiv al fundației Polisano.

Fundaţia „POLISANO” a fost creată în 2015 din dorinţa de a facilita accesul tuturor la servicii pentru sănătate. De atunci, au fost derulate mai multe proiecte pentru sănătate. „Inimi Sănătoase” presupune organizarea şi finanţarea de intervenţii chirurgicale complexe pentru copii cu malformaţii cardiace, grave, cu ajutorul unor echipe medicale din străinătate: Anglia, Suedia și Germania. Din 2015 și până acum, au fost organizate o serie de misiuni operatorii și au fost finanţate peste 150 de operaţii pentru copii. Statisticile Ministerului Sănătăţii din România indică o incidenţă medie a malformaţiilor cardiace la copii de 8-10 cazuri la 1000 de copii, cifră care se situează în media europeană. Se estimează că aproximativ 2000 de copii pe an au nevoie de operaţii pentru malformaţii cardiace, dar în practică doar unul din 4 beneficiază de acestea. Asta înseamnă că un număr de 1.500 copii pe an nu sunt trataţi, iar dintre aceştia puţini vor ajunge la vârsta adultă. Mai multe detalii despre cum poţi ajuta, aici: www.fundatiapolisano.ro, rubrica „Cum ajut?

Ultima oră

Comentariul meu