fbpx

Constantin Chiriac – ”Pandemia a adus cea mai grea perioadă de după războaiele mondiale”

0 281

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru şi director al Teatrului Naţional din Sibiu, Constantin Chiriac, crede că pandemia de noul coronavirus a adus cea mai grea perioadă de după cele două războaie mondiale şi este important să încercăm să găsim modalităţile prin care să putem să ne simţim cât de cât liberi.

„În istoria omenirii, orice comunitate s-a îngrijit de membrii ei, în primul rând din punct de vedere al sănătăţii, al educaţiei, culturii şi sportului. Sibiul a fost tot timpul un exemplu de bune practici, iar graţie dialogului stabilit cu ocazia Capitalei Culturale Europene, suntem singura comunitate cu agende culturale şi sportive ferme, realizate prin competiţie. Este o perioadă grea pentru România, pentru întreaga lume, poate cea mai grea perioadă de după războaiele mondiale. Ce e important este că membrii acestei comunităţi caută continuu resurse şi modalităţi prin care sibienii şi turiştii care ne vizitează să se poată bucura de viaţă, de frumos, de încredere, de speranţă, de linişte. Acest eveniment sportiv repoziţionează Sibiul pe hartă, ca oraş fanion, oraş care se bucură de o bună imagine în România şi în lume şi care atrage an de an mii de turişti. Suntem bucuroşi că împreună putem să mai facem încă un pas spre normalitate, în pofida tuturor greutăţilor, că împreună încercăm să găsim modalităţile prin care să putem să ne simţim cât de cât liberi, împreună, să construim un mâine care să aibă speranţă şi viitor”, a declarat Constantin Chiriac.

Chiriac participă la o campanie de promovare a Sibiului, iniţiată de organizatorii Raliului Sibiului, competiţie care urmează să aibă loc în 14 şi 15 august.

În Sibiu au loc spectacole de teatru atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, însă doar afară, în aer liber. Deocamdată, actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu pot fi văzuţi doar online în spectacolele din repertoriul teatrului. De altfel, în acest an, pentru prima dată, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a avut loc online.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.