Iubitorii de animale sărbătoresc sâmbătă ziua pisicilor. Nu e singura

0 229

Iubitorii de animale sărbatoresc, sâmbătă, ziua internatională a pisicii. Pisica era cel mai respectat animal in Egiptul Antic și se spune că aduce beneficii fizice si spirituale.

Pisica a fost domesticită acum 4.000 de ani, cu 2.200 de ani înaintea erei noastre de egipteni. Templele egiptene erau veritabile crescătorii de pisici, animalele erau folosite pentru a prinde șoarecii.Pisicile erau respectate în onoarea zeiţei egiptene Bastet, protectoarea casei şi a copiilor, înfăţișată în arta egipteană cu cap de pisică.

Se spune că cei care au suferit un atac de cord trăiesc mai mult dacă au în casă o pisică. În plus, se spune că torsul pisicii are puteri terapeutice. Pisicile ajută la eliberarea oxitocinei în creier, cunoscută ca şi hormonul dragostei şi al ataşamentului. Din punct de vedere ezoteric, pisicile au capacitatea de a absorbi energiile negative, fiind adevărate protectoare ale casei şi stăpânului. Iar stăpânii de pisici care au grijă de ele le duc regulat la control la veterinar.

Dar data de 8 august nu e singura zi în care se sărbătoresc pisicile. Ziua Pisicilor din 8 august a fost aleasă deoarece coincide cu momentul cel mai fertil al felinelor din emisfera nordică. În acest caz, Fondul internațional pentru bunăstarea animalelor a fost cel care a stabilit sărbătoarea.

Vezi ce este babesioza la câini.

O altă sărbătoare internaţională a pisicilor

Pisicile sunt sărbătorite însă şi pe 20 februarie. Originea acestei sărbători se datorează unei pisici foarte influente numită Socks (Şosete). Era pisica președintelui Statelor Unite, Bill Clinton. Din 1993, această pisică a locuit în Casa Albă și s-a strecurat la evenimentele publice ale președintelui, câştigând o mare popularitate atât în ​​Statele Unite, cât și în restul lumii.

Din păcate, Socks a fost diagnosticat cu cancer și proprietarii săi au decis să-l eutanasieze exact pe 20 februarie 2009, care a rămas astfel Ziua Internațională a Pisicilor, cu scopul de a aduce un omagiu acestor animale de companie și de a promova o campanie de adopție pentru a oferi o casă animalelor fără stăpân.

Și, ca și când nu ar fi fost de ajuns, pe 29 octombrie, de data asta Ziua Națională a Pisicilor este sărbătorită în SUA la propunerea lui Colleen Paige, un expert în comportamentul pisicilor, care a dorit să sensibilizeze populația, cu privire la numărul de pisici abandonate de străzile orașelor.

Indiferent de data la care este Ziua Internațională a Pisicilor, adevărul este că este foarte dificil să rezistăm farmecului natural al unei pisici, fie pentru liniștea ei, fie pentru independența lor de invidiat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.