fbpx

Masca la control – Nouă sibieni au fost amendați

2.735

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1055 de persoane (dintre care 990 adulți și 65 copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 642 de persoane, iar 69 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 38 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18  ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 7 persoane
  • 30 – 39 de ani 5 persoane
  • 40 – 49 de ani 11 persoane
  • 50 – 59 de ani 11 persoane
  • 60 – 69 de ani 1 persoană
  • 70 -79 de ani 2

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 108 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 7 august a.c., 238 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu, dar și în comun cu polițiștii locali, fiind vizate în special verificarea respectării interdicțiilor și măsurilor impuse, a măsurilor de protecția individuală pe terase și în spațiile publice aglomerate, și nu în ultimul rând, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport.

Cu această ocazie, au fost verificate 397 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 34 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și un mijloc de transport în comun.

În cadrul acțiunilor au fost identificate 9 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurile de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 14 societăți și nu au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

Personalul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu au efectuat în data de 07.08.2020, activități punctuale la societățile comerciale de pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost atenționate verbal 6 persoane  cu privire la purtarea corectă a măștilor de protecție.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.