Controale la Sibiu – Amenzi în valoare de peste 40.000 lei date de ITM

0 1.154

Inspectorii de muncă din Sibiu verifică respectarea măsurilor de combatere a infectării cu SARS-COV-2

În perioadă 01 – 07.08.2020, au fost efectuate 66 de controale în care s-a verificat modul de aplicare a măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu SARS-COV-2, respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă și la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă.
Pentru neîndeplinirea prevederilor legale prevăzute în Legea nr. 55/20020, angajatorii au fost sancționați cu 11 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 4.000 lei, pentru: lipsa triajului epidmiologic și lipsa deciziei pentru persoana ce verifică temperatura angajaților.
Neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă au fost: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nedefinirea intervalului orar în care se desfășoară activitatea lucrătorilor angajați cu timp parțial, neplata drepturilor salariale și neîndeplinirea măsurilor dispuse la controlul precedent, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă: acordarea incorectă a echipamentului individual de protecție, instruire necorespunzătoare și evaluare a riscurilor profesionale incompletă.
Pentru aceste deficiențe au fost dispuse 99 măsuri de remediere, 70 de avertismente și 11 amenzi cu valoare totală de 44.000 lei.
Controalele efectuate la sfârșitul săptămânii, în zilele de sâmbătă și duminică precum și cele în timpul nopții s-au desfășurat în comun cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.