Weekend cu peste 5.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA din Sibiu

136

Weekend plin de activități interesante și evenimente frumoase la Muzeul ASTRA din Sibiu.

Gazdele de la Târgul de țară au întâmpinat vizitatorii Muzeului ASTRA îmbrăcați în straie tradiționale și au ilustrat prin ateliere meșteșugărești, dansuri populare și ateliere gastronomice ocupația lor strămoșească: păstoritul.

Brânză ca-n Mărginimea Sibiului, balmoș, tocană și sloi de miel, au fost pregătite de oierii din comuna Rîu Sadului pentru toți doritorii. Ambianța a fost întreținută de ansamblul de dansuri populare din localitate.

Astăzi trăiești cu noi povestea burdufului de brânză ca-n Mărginimea Sibiului! Mai avem în meniu balmoș, tocană și sloi de miel pregătite de oierii din comuna Rîu Sadului 👌Ambianța e întreținută de ansamblul de dansuri populare din localitateDesigur că menținem distanțarea fizică, dar stăm uniți prin cultură și bucate alese! 📅 Duminică, 9 august 2020📍 Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul de țară⌚ până la ora 16. #traditii #gastronomie #mestesuguri #socialdistancing Consiliul Judetean Sibiu

Slået op af Muzeul Astra i Søndag den 9. august 2020

 

De asemenea, a avut loc atelierul de spălat și scărmănat lâna, în cadrul programului ,,Animă ASTRA”. Prin acest program, lâna rezultată de la oile din muzeu este spălată, scărmănată și apoi toarsă de băcițe.

De asemenea, vizitatorii, alături de personalul muzeului, au strâns roada din sectorul textil al muzeului.

Jandarmul rural – personaj al satului și al statului, a fost prezent la datorie prin Muzeul ASTRA, în cadrul programului „Animă ASTRA”. La intrarea în muzeu, acesta a verificat temperatura vizitatorilor și le-a reamintit regulile de distanțare fizică. De asemenea, a patrulat prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru a veghea dacă vizitatorii respectă aceste reguli.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.