cincizeci și patru de piloți revin la raliul sibiului

La șapte ani de la ultima ediție pe macadam, Raliul Sibiului revine pe suprafața pe care competiția s-a consacrat de-a lungul sezoanelor. Parte a calendarelor internaționale în 2012 și 2013, cursa a fost un punct de referință a motorsportului românesc, reprezentând cea mai importantă competiție automobilistică în acea perioadă. 

În acest sezon, Sibiu Racing Team readuce legenda pe macadam și organizează, în perioada 14-15 august, Raliul Sibiului pe macadam. Cu un interes major pentru revenirea unor probe celebre precum „Șanta”, ”Călugăru” sau „Cheile Cibinului”, incluse în programul competiției în 2020, un număr de 54 de echipaje s-au înscris în Raliul Sibiului. Nume importante ale motorsportului românesc vor fi la start vineri și sâmbătă, duelul pentru victorie în clasamentul general, dar și în cel al claselor, anunțându-se interesant și spectaculos. 

Raliul debutează vineri dimineață cu testele oficiale, ca mai apoi după-masă echipajele să parcurgă patru probe speciale, dintre care una pe noapte. „Cheile Cibinului” de două ori, „Călugărul” și „Șanta” pe noapte sunt în programul primei zile de concurs. Sâmbătă, alte cinci speciale vor reprezenta scena duelurilor: două treceri pe „Râu Sadului”, noutatea din 2020, două pe „Șanta” în varianta lungă și parcurgerea probei spectacol din Sibiu, „Circuit paralel”. 

7 modele R5 la start

În fruntea clasamentului lupta va fi cu adevărat spectaculoasă, prezența numelor importante din Campionatul Național de Raliuri garantând multiple dueluri strânse pentru victorie și podium. Deși prezența sa era incertă, Simone Tempestini va fi prezent în Raliul Sibiului 2020, chiar dacă pilotul Napoca Rally Academy a încercat să participe în a doua etapă a Campionatului European de Raliuri 2020, desfășurată în aceeași perioadă cu etapa sibiană. 

Pe lângă prezența la start a lui Dan Gîrtofan și Bogdan Marișca, doi dintre cei mai experimentați piloți din România, Sebastian Barbu revine în campionat la bordul unui model R5 și se va lupta pentru o nouă victorie în clasamentul general, după ce în 2019 a obținut primul succes al carierei. Zoltan Juhos, Enis Arif, Cătălin Grigoiu vor porni în cursă pe modele din clasa RC2, urmând a spori spectacolul pe probele speciale.

După absența de la etapa trecută, Vali Porcișteanu revine pe probele speciale la Raliul Sibiului, urmând a fi prezent la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX de clasa RC2N, unde se va lupta cu Cristi Timișică, Andrei Cașcaval, Răzvan Trișnevschi și sibianul Rareș Tomiță, care revine după o lungă absență. Cu doar două mașini la start, duelul clasei RC3 se va da între Adrian Teslovan și Cristi Toader, în timp ce cinci mașini R2 vor fi prezente în cadrul categoriei RC4, pilotate de Norbert Maior, Eugen Cărăgui, Alexandru Gheorghe, Gabriel Ene și Vlad Răducanu. 

Prezență numeroasă în clasa RC5

Cu aproape 20 de echipaje înscrise, clasa RC5 este, din nou, cea mai numeroasă, cele mai importante nume de la start fiind sibienii Raul Badiu, Alex Ardelean și Paul Popa, dar și piloții foarte rapizi Dănuț Budai, Bogdan Talașman, David Tarța, Bogdan Gheorghiu (toți cu modele Suzuki Swift Sport) sau Cristi Șugar, Dragoș Popa, Victor Supuran sau Artur Luca și Radu Luca, toți la start cu modele Sandero. 

Revenirea lui Călin Bucur pe probele speciale este cea mai importantă noutate a clasei NAT11, acolo unde vor mai porni în cursă Bogdan Moldovan, Dorin Banciu și Joanan Nagel, în timp ce la clasa 12 vor porni doar trei piloți: Roland Csato, sibianul Gabriel Miclăușu pe o Dacia Sport și Mircea Samuil. În final, lupta în Rally2 va fi una de zile mari datorită numărului mare de piloți aflați la start: George Marinescu, Emanuel Resiga, Marius Băltățeanu, sibianul Ioan Rogoz, Nicu Fota sau Claudiu Albuț. 

Șase echipe se vor duela pentru victorie

Pe lângă prezența echipelor deja obișnuite ale acestui sezon de raliuri, surpriza la Raliul Sibiului o reprezintă înscrierea Vali Porcișteanu Racing Team, formată din pilotul piteștean, Cristi Sugar și Enis Arif. Sibiul va avea două echipe la start: Sibiu Racing Team și Sibiu Rally Team, în timp ce echipele clujene Napoca Rally Academy și Danny Ungur Racing continuă campania din 2020. În final, DTO Rally Team va avea doar 3 echipaje în componență la etapa din weekend.

 

Ultima oră

Comentariul meu