CORONAVIRUS a afectat chiar și cel mai vechi restaurant din lume

0 910

Pandemia a afectat chiar şi cel mai vechi restaurant din lume. Serveşte doar 60 de clienţi zilnic, în loc de 600.

Restaurantul Botín din Madrid, Spania, a fost deschis în 1725 şi deţine recordul Guinness pentru cel mai vechi restaurant din lume. El a oferit mâncare tradiţională spaniolă chiar şi în timpul Războiului Civil Spaniol.

Localul este o afacere de familie şi a fost înfiinţat de către bucătarul francez Jan Botin. În secolul al XVIII-lea, angajaţii localului găteau doar clienţilor care aduceau mâncarea lor proprie. La vremea aceea, prepararea şi vânzarea de mâncăruri era interzisă din cauză că putea afecta alte întreprinderi.

De-a lungul secolelor, autori remarcabili precum Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald au mâncat la Restaurante Botín. Ba chiar mai mult, în romanul „Fiesta”, autorul Hemingway menţionează numele restaurantului.

Afacerea a fost afectată însă de pandemie. După ce s-a redeschis, la 1 iulie, restaurantul nu a mai servit 600 de clienţi pe zi. Acum, Botín funcţionează la o capacitate foarte mică şi serveşte doar 60 de clienţi zilnic.

Restaurantul are patru etaje şi a găzduit mai multe generaţii de clienţi, iar din fericire nu-şi va pierde recordul Guiness din cauza coronavirusului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.