fbpx

VIDEO FOTO Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu – Boița – Lucrările avansează în ritm alert

0 14.400

Lucrările avansează în ritm alert pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești. La începutul lunii martie, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a emis Autorizația de Construire pentru acest sector de drum.

Marti, Asociația Pro Infrastructură a postat pe pagina de Facebook câteva fotografii și un film cu stadiul lucrărilor de pe șantierul tronsonului Sibiu – Boița, precizează ziare.com. Contractul pentru proiectare și executie a fost semnat în aprilie 2019 și are termen de execuție de 48 de luni, din care primele 12 luni sunt pentru proiectare.

„Deși vremea a fost capricioasă în ultimele săptămâni, constructorul Porr a avansat semnificativ pe șantierul Autostrăzii Sibiu-Pitești, tronsonul 1 Sibiu-Boița în lungime de 13 kilometri. Subcontractorul Dimex specializat pe terasamente lucrează într-un ritm rezonabil, urmând să tureze motoarele în perioada imediat următoare după eliberarea zonei împădurite deblocate recent”, se arată în postarea Asociației Pro Infrastructură. sibiu boita6 sibiu boita5 sibiu boita4

Experții sunt de părere că „se lucrează în ritm alert și la zecile de poduri, podețe și viaducte de pe tronsonul de autostradă, dar și la relocarea utilităților. Ne exprimăm speranța că lucrările vor fi finalizate în avans în cursul anului 2022”, mai precizează Asociația Pro Infrastructură. sibiu boita3 sibiu boita2 sibiu boita1

Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Autostrada Sibiu-Pitești, în lungime totală de aproximativ 160 de kilometri, este ultimul tronson important care ar urma să conecteze granița de vest a României de Marea Neagră printr-o rețea rutieră de mare viteză.

Sursa: ziare.com / Foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructură

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.