VIDEO Panică la Cannes – Zeci de oameni răniți de teama unui fals atac terorist

325

Câteva zeci de persoane au fost rănite la Cannes, într-o îmbulzeală creată de un fals zvon privind existența unor împușcături în zonă. Turiștii și localnicii au luat-o la fugă, călcându-se în picioare, crezând că are loc un atac terorist, transmite biziday.ro.

video

Incidentul s-a produs azi noapte, iar martorii spun că au văzut de pe plajă mulțimi de oameni alergând pe străzi, moment în care și alte persoane din zonă au început să se panicheze, crezând că e vorba despre un atac terorist. Ambulanțele au transportat la spital 40 de persoane, cele mai multe cu zgârâieturi și răni ușoare de la mesele de pe terase răsturnate în îmbulzeală, precum și cu stări de atac de panică.

Potrivit The Times, starea de panică s-a creat după ce pe rețelele sociale a apărut un zvon că s-ar fi tras focuri de armă.

Ulterior, primarul din Cannes a anunțat pe Twitter că nu a fost vorba de niciun atac armat, dar că „nivelul de panică al persoanelor vorbește despre tensiunea socială”.

Amintim că în iulie 2016,  86 de persoane au fost ucise în apropiere de Nisa, într-un atac terorist în care un camion a intrat cu viteză în mulțime.

Sursa: The Times

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi