Somajul tehnic în scădere – 130 de milioane de lei plătite până acum la Sibiu

239

Din cauza pandemiei de coronavirus, care a blocat activitatea economică în mai multe țări inclusiv în țara noastră, românii care au apelat la șomajul tehnic au primit bani din partea statului.

La nivelul Județului Sibiu, din momentul instalării stării de urgență și până la finalul lunii iulie, a fost înregistrat un număr de 7.854 de cereri din partea angajatorilor, pentru obținerea indemnizației de șomaj tehnic.

Pentru luna martie, a fost înregistrat un număr de 1.249 de cereri, prin care s-a solicitat o sumă totală de 8.721.169 lei. Pentru luna aprilie, au fost depuse 3.158 de cereri, fiind solicitată suma totală de 66.111.386 lei. În cea de-a treia lună de pandemie, angajatorii sibieni au depus 3.019 de cereri și au solicitat suma de 50.693.697 lei. Odată cu trecerea de la starea de urgență la cea de alertă și cu instalarea noilor măsuri de relaxare, o parte din firmele din Sibiu și-au reluat activitatea, rămânând în continuare blocate afacerile din domeniul Horeca. Drept urmare, pentru luna iunie, a fost înregistrat un număr de 428 de cereri, prin care s-a solicitat suma totală de 4.802.177 lei.

Rata șomajului in Județul Sibiu este constantă

La nivel comparativ, rata șomajului este relativ constantă. Anul acesta, în ciuda contextului epidemiologic în care ne aflăm, rata șomajului nu a crescut, rămânând în continuare de aproximativ 2%. “Rata şomajului în Judeţul Sibiu, pentru perioada martie – iunie, este comparabilă cu cea de anul trecut. Angajatorii au avut sprijin de la statul roman în toată această perioadă, de aceea nu au fost nevoiți să recurgă la concedieri masive. Au fost unele firme care totuși au redus din personal, dar cifreme sunt nesemnificative. Rata șomajului este în continuare foarte scăzută, aproximativ 2%. Raportându-ne la un județ cu o populație de 500.000 de persoane, asta ar însemna aproximativ 328 de șomeri. ”, a declarant pentru Ora de Sibiu, Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, Cosmin Adrian Roșu

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.