Demonstrații culinare și artistice la Muzeul în aer liber din Sibiu

328

Sibienii, dar și turiștii, sunt așteptați la Muzeul în aer liber, pentru a lua parte la demonstrații culinare și degustări de produse tradiționale, la un târg la care participă peste 250 de meșteri populari.

Evenimentul, care datează din anul 1983, reunește meșteri populari de diferite etnii, care au învățat tainele meșteșugurilor tradiționale de la strămoși și încearcă să le ducă mai departe noilor generații, scrie Mediafax.

Organizatorii anunță că, la ediția din acest an, ca element inedit, vor fi prezenți alături de meșteșugarii consacrați foști, actuali sau viitori „olimpici” participanți de-a lungul timpului la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, însoțiți de instructorii lor.

„Vizitatorii descoperă frumusețea meșteșugului de demult transpusă de acești meșteri, veniți aici din toată România să ne arate cum se țese la război, cum se pictează pe sticlă sau lemn, cum se fac oalele din lut sau instrumentele muzicale”, a declarat Alina Matei, muzeograf Muzeul Astra.

Potrivit acesteia, vizitatorii au ocazia să-i cunoască pe meșteri, să le asculte poveștile, dar mai ales să le studieze produsele, unele speciale și chiar unice. În cadrul Târgului, sâmbătă, vor avea loc demostrații culinare, cu degustare, iar mai mulți interpreți de muzică populară vor susține un spectacol folcloric. Duminică, artiștii unui ansamblul vor susține o serie de dansuri tradiționale. Târgul Creatorilor Populari se va desfășura în perioada 14 – 16 august.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.