Duminica amenzilor – Cincisprezece sancțiuni pentru sibienii care n-au respectat măsurile anti-COVID

236

Peste 200 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați, duminică, în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă la nivelul județului Sibiu.

Cu această ocazie, au fost verificate 685 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 43 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 23 de mijloace de transport în comun.

„În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, astfel: 14 persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei a fost aplicată pentru fapte de natură economică, în context COVID 19.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul unei societăți comerciale, nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, nefiind aplicate sancțiuni. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu I.P.J. SIBIU”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Personalul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu a efectuat în perioada 14 – 15.08.2020, activități punctuale la 3 societăți comerciale din zona aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost atenționate verbal 8 persoane cu privire la purtarea corecta a măștii de protecție.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus”, spun reprezentanții Prefecturii.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi