’’Moda’’ mașinilor electrice prinde la Sibiu – Zeci de proprietari se ’’bat’’ pe nouă stații de încărcare

1.058

Deși mașinile electrice au fost introduse pe piață acum mai bine de trei decenii de către marii producători auto, abia în ultimii ani acestea au devenit populare în rândul consumatorilor.

Inițial un impact semnificativ pe piața auto l-au avut mașinile hibrid. Acum locul lor este luat de mașinile full electric, iar acestea vor schimba definitiv industria automotive și modul în care trăim cu toții. Costul mare al bateriilor reprezintă principalul motiv pentru care mașinile electrice nu au avut succes mai devreme. Consumatorul a realizat că plătea mai mult pentru o mașină care mergea o distanță mai scurtă, însă acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Lipsa stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice este una din principalele impedimente ale industriei.

Numărul mașinilor electrice este în creștere și la Sibiu

În prezent, în evidențele Direcției Fiscale sunt înregistrate 51 de autovehicule electrice înmatriculate în Sibiu. Conform datelor comunicate de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu, în primele șase luni anului curent, la Sibiu au fost eliberate 14.414 de cărți de identitate pentru autoturisme , față de 17.236, înregistrate în perioada similară a anului 2019. Pandemia COVID-19 a fost principalul factor al acestei evoluţii.

Impozit zero pentru mașinile electrice

Impozitul auto se plăteşe de orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport înregistrat în România. Acesta se achită la unitatea administrativ teritorială unde îşi are domiciliul proprietarul mijlocului de transport. Proprietarii mașinilor electrice sunt scutite de impozit conform Codului Fiscal.

Unde încarci o mașină electrică la Sibiu

Viitorul aparține vehiculului electric pentru că oamenii încep să conștientizeze și să înțeleagă atât avantajele economice, cât și beneficiile pentru mediul înconjurător. În total, în Sibiu sunt amenajate nouă stații de încărcare electrică. Harta cu toate stațiile și locul unde sunt amplasate, o puteți vedea AICI .

„Până în prezent Primăria a amenajat două puncte de încărcare a autovehiculelor electrice în parcarea de pe Cazarma 90 unde se înregistrează până în 20 de utilizatori într-o lună. Motivul este acela că utilizatorii își încarcă bateriile acasă și nu rămân de regulă în centru câteva ore pentru a le încărca din rețeaua publică.”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi