Târgurile populare din Sibiu au salvat meșteșugarii populari loviți de pandemia cu coronavirus

0 206

⇓ Ascultă știrea ⇓

Meşterii populari care obişnuiau să îşi vândă cu succes produsele la magazinele şi târgurile din muzeele din ţară spun că le-au scăzut veniturile considerabil, din cauza pandemiei din acest an, când se confruntă cu o criză economică.

„Este foarte greu pentru noi, meşterii populari, pentru că în fiecare an veneam la Muzeul ASTRA din Sibiu şi eram bine primiţi de către toţi vizitatorii muzeului. (…) Chiar vindeam destul de bine, pentru că este un târg foarte mare, unde vin foarte mulţi meşteri, aproximativ 250 de meşteri şi având un având un atât de mare renume, veneau şi foarte mulţi turişti, dar anul acesta este un an foarte greu pentru noi”, a declarat meşterul Daniel Stanciu.

Cei aproximativ 250 de meşteri populari care au fost prezenţi în ultimele trei zile la Târgul Creatorilor Populari din Muzeul ASTRA din Sibiu speră ca pandemia să treacă, pentru ca să îşi poată vinde produsele.

„Sperăm să treacă pandemia asta, starea asta de criză. Ne-a afectat foarte tare, ne-a lăsat fără niciun venit. Eu am avut noroc că sunt angajat şi la Centrul Cultural Vrancea, şi eu şi soţia am avut un venit sigur, dar a fost foarte greu”, a spus şi meşterul Pavel Lupaşc.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.