Record la Brukenthal – se deschide cea mai mare expoziție de artă vizuală

255

Muzeul Brukenthal înregistrează un nou record. Miercuri, 19 august, se va deschide la Casa Albastră cea mai mare expoziție de artă vizuală- ”Grigorie Minea și invitații”.

„Expoziţia ‘Grigorie Minea şi invitaţii’ constituie evenimentul artistic care marchează pozitiv profilul cultural al Sibiului în luna august a acestui an, reunind, pentru o memorabilă conversaţie, 60 de artişti români, reprezentanţi ai artei postbelice şi contemporane româneşti. (…) Acest regal de sculptură la care au fost invitaţi şi pictori şi graficieni, constituie un eveniment care încununează o amplă activitate artistică şi o viaţă dedicată a maestrului Grigorie Minea. Ne bucură, totodată, faptul că venirea acestuia la Sibiu înseamnă şi reîntoarcerea sa acasă, într-un oraş care de mai bine de 30 de ani îi etalează ‘Victorie’, o sculptură aşezată la intrarea în vechiul burg şi la o poartă de acum internaţională a Transilvaniei şi României – Aeroportul Internaţional Sibiu. Asocierea sculpturii cu lucrările de pictură pe pânză sau pe alte materiale, grafica, acuarela, instalaţiile etc. aduc o unitate şi o complementaritate. Aceste lucrări picturale nu sunt preocupări de conjunctură, ci moduri independente care completează arta sculpturii ca modalitate plastic, încorporând preocupări de suprafaţă, de mediu sau de percepţie unică în contextul lumii natural sau dirijate”, a declarat curatorul expoziţiei, Alexandru Chituţă.

Expoziţia va fi vernisată miercuri, la ora 11,00, în curtea Palatului Brukenthal şi poate ulterior fi văzută în Casa Albastră, până pe 25 septembrie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi