Angajatorii din Sibiu, luați la control de ITM – S-au dat amenzi de 95.000 lei

0 1.316

⇓ Ascultă știrea ⇓

Zeci de angajatori din județul Sibiu au fost verificați săptămâna trecută de ITM. S-au dat sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu SARS-CoV-2, dar și pentru abaterile de la prevederile legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă.

În cursul săptămânii trecute, I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 64 controale la angajatori din domeniul: construcții, prelucrare lemn, fabricare băuturi alcoolice, îngrijire persoane vârstnice, agricultură, transport, terase, piscine etc.

Pentru abaterile de la prevederile legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă și la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă au fost dispuse 130 de măsuri de remediere, 91 de avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 95.000 lei.

În cadrul controalelor, au fost depistate 4 persoane care munceau fără forme legale, la trei angajatori.

„Cele 51 de controale efectuate la angajatori, cu privire la respectarea cerințelor prevăzute de Legea nr. 55/2020 referitoare la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu SARS-COV-2, au evidențiat un număr de 20 de deficiențe ce au fost sancționate cu 19 avertismente și o amendă în valoare de 1.000 de lei, fiind sistată activitatea la un loc de muncă și dispuse 20 de măsuri de remediere”, anunță ITM Sibiu.

Controalele efectuate la sfârșitul săptămânii, în zilele de sâmbătă și duminică precum și cele în timpul nopții s-au desfășurat în comun cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.