Ce destinații de vacanță aleg sibienii în epoca COVID-19 – Litoralul românesc este pe primul loc

0 559

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sezonul estival este pe terminate, iar dorința sibienilor de a se scălda în razele soarelui, pe malul mării, savurând concediul este tot mai mare.

Multe persoane au ales să amâne perioada concediului, în speranța că restricțiile se vor diminua și că vor avea o gamă mai largă de opțiuni. Deoarece timpul se scurge rapid și ne aflăm deja la sfțrșitul verii, oamenii se grăbesc să prindă măcar oferte de final de sezon.

Unde aleg să meargă în vacanță sibienii

În ciuda prețurilor usturătoare de pe litoralul românesc, tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanța în țară, ofertele pentru turismul intern fiind în creștere continuă. “Multe persoane optează pentru vacanțele în țară, motivând decizia cu faptul că nu au nevoie de testul Covid-19 sau ca aici pot folosi tichetele de vacanță. După litoralul românesc, destinațiile cele mai căutate sunt Bulgaria, Grecia și Turcia, dar oricum, foarte puțini merg. Unii clienți mai glumesc și spun că charterele sunt aproape goale, fiind ocupate câte 20 de locuri din cele 100 și se simt ca într-un avion privat”, spune Diana Lazăr de la Agenția Sobis din Sibiu.

Odată cu ridicarea parţială a restricţiilor în ţările europene, o parte din sibienii care au decis să nu renunțe la vacanță, şi-au făcut bagajele şi s-au îndreptat spre mare

„Majoritatea turiștilor au reprogramat pentru anul viitor. O parte au ales să meargă. De exemplu spre destinațiile  Antalya și Egipt, spre care s-au reluat zborurile din data de 11 august, au plecat normal și nu li s-au cerut teste Covid. De asemenea, spre Grecia se zboară normal, doar că este solicitat testul negativ COVID, însă turiștii s-au întors foarte mulțumiți de acolo, spunând că stațiunile sunt mai puțin aglomerate”, spun reprezentanţii unei agenții de turism din Sibiu.

Prețuri mai mari pe litoralul românesc, decât în afara țării

„Deși prețurile pentru turismul extern sunt foarte avantajoase pentru perioada aceasta, oamenii se tem și aleg să anuleze sau să reprogrameze sejurul. Însă cei care se hotărăsc să meargă, optează pentru ofertele din țară, deși e mult mai scump. De exemplu, un sejur de patru nopți, pentru o familie cu doi copii, în regim all inclusive costă aproximativ o mie de euro.  În timp ce pentru Egipt sunt oferte extrem de avantajoase și mult mai convenabile. Așa prețuri nu au fost și cu siguranță nu vor mai fi la anul.”, spune Adrian Barbasu de la  Topping Travel Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.