Iohannis: „Școala trebuie să înceapă”

688

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că școala trebuie să înceapă, chiar dacă nu așa cum se întâmpla în anii trecuți. Șeful statului a spus că este „inadmisibil să avem o generație pierdută”. 

Întrebat de reporterul MEDIAFAX ce ar face în calitate de profesor, dacă un elev i-ar spune că are febră, șeful statului a spus că acesta ar trebui trimis la medic.

„Evident că atunci când un elev acuză simptome, trebuie trimis la medic ca să verifice care este problema. În situația unei epidemii, cu atât mai mult”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele susține că școala trebuie să înceapă, deși nu așa cum se întâmpla anii trecuți.

„Este însă foarte clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Nu se vor aduna, școala totuși trebuie să înceapă fiindcă este inadmisibil să avem o generație pierdută. Deja, în mediile de specialitate se vorbește despre a preveni generația pandemiei. Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, trebuie să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, proceduri speciale pentru vremuri de epideme, la care lucreaza Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, există proiecte de regulamente, care încă se discută și vor în scurt timp aprobate. Șeful statului a precizat că măsurile „nu sunt complicate”: „De bază rămân masca, distanța, igiena, restul sunt chestiuni de specilitate, ce se face când se constată că un elev e bolnav, care școală se închide, care nu”.

Întrebat despre declarația pe proprie răspundere pe care ar urma să o completeze părinții, Iohannis a spus că „nu trebuie să ne formalizăm prea tare”: „Evident că în situații de epidemie, părinții vor urmări starea de sănătate a copiilor. Sigur că au partea lor de răspundere. Nici aici nu văd vreo problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Dacă nu, să îi țină acasă, să consulte medicul de familie. Nu trebuie să căutăm soluții birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul care îi revine”.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.