Sibienii care merg pe jos sau cu bicicleta la Muzeu și la Zoo vor intra gratuit in weekend

4.281

Sibienii şi turiştii care nu vor merge cu maşinile vor avea acces gratuit în zilele de 19 şi 20 septembrie în Muzeul ASTRA şi Grădina Zoologică.

De asemenea, cei care vor călători cu autobuzul în interiorul municipiului în aceeaşi perioadă vor beneficia de gratuitate. Aceste gratuităţi sunt oferite cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilităţii, informează Agerpres.

„Mobilitatea alternativă este una dintre priorităţile Primăriei şi aceasta nu doar declarativ, ci prin proiecte care creează condiţiile pentru mijloace de transport alternative. În primul rând modernizăm transportul public pentru a-l face mai atractiv şi pentru a-i determina pe sibieni să lase mai des maşina acasă. Mai mult de jumătate din parcul auto este acum alcătuit din autobuze noi, iar pentru restul avem proceduri de achiziţie în curs, aproape de finalizare. Creăm piste sigure pentru biciclete pe malurile Cibinului, pe strada Podului, pe Calea Dumbrăvii şi pe drumul peste Câmpşor şi amenajăm un coridor pentru biciclete între Ştrand şi parcul Sub Arini. De asemenea, am extins zonele pietonale din centru şi vom continua să le extindem pe măsură ce finalizăm parcările de mare capacitate de pe inelul central”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, citată în comunicatul de presă.

Primăria Sibiu a pregătit, ca în fiecare an, un program pentru a participa la acest eveniment. În perioada 18-20 septembrie este propusă închiderea accesului auto în Piaţa Mică, Piaţa Schiller, pe strada Arhivelor şi pe strada Centumvirilor. În spaţiile eliberate de maşini vor avea loc mici momente muzicale.

În 19 şi 20 septembrie se vor desfăşura două concursuri cu premii pentru cei care folosesc bicicleta sau trotineta: un concurs pentru cei mici în Grădina Zoologică şi unul pentru cei mari care vor merge cu bicicleta sau trotineta la câteva obiective din oraş, bifându-le prin fotografii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi