Sancțiuni de 50.000 lei în weekend la Sibiu – Poliția a verificat sute de persoane

270

Peste 600 de persoane, 54 de societăți comerciale și aproape 400 de autovehicule au fost verificate, pe parcursul a trei zile, de polițiștii sibieni. În urma neregulilor constatate s-au aplicat sancțiuni în valoare de 50.000 lei. 

„În perioada 21 – 23 august 2020, în baza unui plan de acţiune propriu, poliţiştii sibieni au desfăşurat multiple activităţi specifice de prevenire și combatere a fenomenului infracțional, pe raza întregului judeţ. 111 polițiști cu atribuții pe linie de ordine publică şi poliție rutieră au desfășurat, la nivelul întregului județ, o multitudine de activităţi operative, majoritatea în interesul prevenirii prevenirea activităţilor infracţionale, asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum și de siguranță rutieră în mediul urban și rural, protejării fondului forestier național și, nu în ultimul rând, stopării transporturilor ilicite de material lemnos pe drumurile publice și combaterii infracționalității la regimul silvic”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Activităţile în aceste domenii s-au concretizat prin controalele efectuate la 54 societăţi comerciale şi prin verificarea a peste 380 de autovehicule. De asemenea, au fost legitimate 607 persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de aprox. 50.000 de lei și constatate 8 infracțiuni, din care 6 la regimul rutier, una la regimul silvic și una de altă natură. Polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 5 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la „sănătatea” respectării legalităţii în toate domeniile, comiterea de fapte ilicite putând fi păguboasă din punct de vedere contravenţional, iar din punct de vedere penal astfel de fapte putând însemna atentate la propria libertate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.