Sibieni prinși în neregulă la vânătoare – Poliția le-a confiscat armele

0 376

⇓ Ascultă știrea ⇓

Trei bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. Aceștia au fost prinși când se întorceau de la vânătoare. 

În 21 august, în jurul orei 23.50, un polițist sibian, aflat în timpul liber, și-a sesizat colegii din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Șelimbăr despre faptul că a observat pe partea dreapta a DJ 106 D, la marginea lizierei de pădure farurile unui autovehicul și alte fascicule de lumină, care păreau a fi o lanternă sau far.

În baza sesizării, 20 de minute mai târziu, pe DJ 106 D, polițiștii au oprit în trafic un autoturism în care au fost identificați doi bărbați, unul în vârstă de 27 de ani din Orlat, iar celălalt în vârstă de 24 de ani din Cristian. Pe bancheta din spate a mașinii aceștia au descoperit două arme de vânătoare cu glonț și muniția aferentă.

În timp ce polițiștii efectuat aceste verificări, pe lângă ei a trecut un ATV condus de un bărbat îmbrăcat în haine de camuflaj. Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, fiind oprit regulamentar la aproximativ 200-300 metri. ATV-ul era condus de un sibian în vârstă de 60 de ani. În spatele ATV-ului, într-o cutie, polițiștii au găsit o armă de vânătoare cu alice, fără a avea asupra sa muniție.

„În urma verificării celor 3 autorizații de vânătoare colective tip A, polițiștii au constatat o serie de nereguli: una din autorizații era completată pentru data de 21.08.2020, iar la momentul controlului era 22.08.2020, unul dintre bărbați nu se afla trecut în cadrul partidei de vânătoare din data de 21.08.2020 organizată pe fondul AVPS Valea Ștezii din care veneau, prezentându-ne o autorizație valabilă emisa pentru fondul vecin, AV Cindrelul Gura Râului, completată în data de 21.08.2020; cel de-al treilea bărbat nu avea completată rubrica destinată pentru data vânătorii, acesta s-a deplasat în teren fără vreun alt participant la vânătoare”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii au procedat la ridicarea armelor de vânătoare, muniției, permiselor de vânătoare permanente, carnetelor de membru vânător, precum și autorizațiile prezentate de cei trei bărbați.

Cercetările în acest dosar au fost preluate de către specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, fapte prevăzute și pedepsite de art. 42 alin 1 lit. b., c. și k. din Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic nr. 407 din 2006, republicată (Constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, următoarele fapte: b) vânătoarea fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare;c) tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv; k) vânătoarea pe alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze”).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.