Peste o sută de candidați au lipsit la a doua probă a Bac-ului la Sibiu

0 144

⇓ Ascultă știrea ⇓

Marți s-a desfășurat a doua probă a Examenului de Bacalaureat. În județul Sibiu, peste o sută de candidați nu s-au prezentat. 

„Astăzi, 25 august, s-a desfășurat a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilui (matematică sau istorie). La nivelul județului Sibiu au fost prezenți 240 candidați, iar 117 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura corporală de peste 37.3 ̊C, nici care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau să fie eliminați”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Subiectele și baremele de corectare pentru aceste probe au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 26 august – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 27 august – Limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 2 septembrie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.