începerea anului școlar - spitalele de pediatrie fac recensământul locurilor pentru copiii cu covid
foto: arhivă

Spitalele din țară trebuie să se pregătească pentru începerea anului școlar, când se preconizează că mai mulți copii vor ajunge la spital din cauza coronavirusului. Coordonatorul DSP București a cerut ca fiecare unitate sanitară să comunice capacitatea locurilor pentru copiii infectați cu SARS COV 2, scrie mediafax.ro

Coordonatorul DSP Bucureşti, generalul în rezervă Ionel Oprea, spune că a cerut spitalelor de pediatrie din Capitală să îşi evalueze numărul de locuri pentru cazurile pediatrice de Covid-19 care vor apărea în toamnă.

Practic, spitalele ar avea la dispoziţie numai două săptămâni să-şi reorganizeze spaţiile şi paturile disponibile. Va fi o misiune grea, pentru că în spitalele mari de pediatrie din Capitală ajung cazuri din întreaga ţară.

La începutul acestei săptămâni, în cele două spitale de boli infecţioase din Capitală, Victor Babeş şi Matei Balş erau doar 12 locuri disponibile pentru copii, aşa că presiunea pe spitalele de pediatrie ar putea fi foarte mare.

Generalul Ionel Oprea ia în calcul şi folosirea unor unităţi sanitare modulare, în cazul în care capacitatea spitalelor de pediatrie va fi depăşită.

„Problema e să ştiţi în principal de resurse umane, de personal, acolo va fi greu, pentru că dacă toate unităţile sanitare au un grad ridicat de solicitare este greu să disponibilizezi resursă umană şi pentru acele extensii. Le-am cerut (managerilor – n.r.) să prezinte o situaţie, dânşii îşi evaluează oferta, posibilităţile, trebuie să asigure şi patologia obişnuită, non-Covid, nu? În funcţie de creşterea acestui număr de îmbolnăviri pe zi trebuie să ştim cum reacţionăm”, spune Oprea.

Ultima oră

Comentariul meu