jumătate dintre candidații sibieni nu s-au prezentat la a treia probă a bac-ului de toamnă
foto: arhivă

Miercuri s-a desfășurat a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la alegerea profilului (fizică, chimie, biologie, geografie, logică, sociologie, psihologie, economie filosofie sau informatică). La nivelul județului Sibiu au fost prezenți 237 candidați, iar 107 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura corporală de peste 37.3 ̊C, nici care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau să fie eliminați.

Subiectele și baremele de corectare pentru aceste probe au fost/vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc astfel joi, 27 august, la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 2 septembrie, până în ora 12.00. Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

 

Ultima oră

Comentariul meu