cel mai mare festival de film din românia revine la sibiu- a început tiff

Festivalul Internaţional de Film Transilvania revine la Sibiu în perioada 27 – 30 august, cu peste 20 de filme care vor fi proiectate în Piaţa Mare, Piaţa Habermann, Muzeul în aer liber Astra, pe terasa Centrului Cultural Ion Besoiu şi în parcarea supraterană a mall-ului din Municipiu.

Sute de spectatori au vizionat joi seara, în Piața Mare din Sibiu, comedia franceză care a deschis oficial ediția cu numărul 14: Cei mai frumoși ani/ La Belle Epoque. Festivalul are loc exclusiv în aer liber, cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare socială. Până pe 30 august, sibienii sunt așteptați să descopere o selecție de filme multi-premiate, în cinci locații: Piața Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Despre surprizele și provocările ediției a vorbit, în deschidere, managerul festivalului, Cristian Hordilă. Urmează un weekend de filme bune, întâlniri cu regizori, actori și jurnaliști români, și un concert al trupei Urma. Duminică, de la 19.30, la Haberman Markt, formația de rock alternativ va cânta înaintea filmului cu același nume, regizat de Dorian Boguță.

Cu un sound deosebit şi piese care au ajuns rapid hituri, Urma este una dintre cele mai îndrăgite trupe de rock alternativ din România. Împreună cu echipa filmului Urma, formația a lansat un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ, care se regăsește și pe coloana sonoră: A Place for Me. Videoclipul poate fi văzut aici. Producătoarea Oana Giurgiu, solistul Mani Gutău și actorul Marin Grigore vor povesti la final despre aventura filmării lungmetrajului, dar și a videoclipului pentru Urma. Biletele pot fi cumpărate de aici.

Printre invitații ediției se numără și actorii Nicodim Ungureanu și Magda Catone, care vor da detalii din culisele filmărilor pentru Și atunci… ce e libertatea?, regizat de Andrei Zincă și bazat pe evenimente reale -deportările în Câmpia Bărăganului, în anii ‘50. Producția care a câștigat Premiul Publicului în Zilelele Filmului Românesc la TIFF 2020 va fi proiectată pe ecranul din Piața Mare vineri, 28 august, de la 21.00.

Regizorul Alexander Nanau, jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag și Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv, vor răspunde întrebărilor publicului după proiecția Colectiv, documentarul cutremurător despre imensa fraudă din sistemul medical, care a afectat vieților a sute de mii de pacienți. Evenimentul are loc sâmbătă, 29 august, la Habermann Markt.

Biletele pentru TIFF Sibiu se pot cumpăra de pe tiff.eventbook.ro și din TIFF Official App (disponibilă în App Store și Google Play). Biletele pentru toate locațiile se vând fizic la o singură casierie, în Piața Mare. Intrarea este liberă la proiecțiile din Piața Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziționat în avans, ce va fi scanat la acces.

Ultima oră

Comentariul meu