drum între calea șurii mici și zona industrială vest și un nou pod peste cibin - ce soluții are astrid fodor pentru decongestionarea traficului
foto: Captură Maps

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, candidează din nou pentru această funcție, iar pentru viitorii patru ani le propune sibienilor continuarea proiectelor deja începute, dar și demararea unora noi. Fodor propune soluții pentru decongestionarea traficului, iar printre acestea se numără crearea unui coridor de mobilitate pe Calea Șurii Mici, construirea unui nou pod peste râul Cibin și modernizarea altor două poduri intens circulate. 

Astrid Fodor a spus, într-un interviu, că în prezent, sunt în lucru trei proiecte. „Avem în lucru trei proiecte: noul drum de legătură dintre cartierul Ștrand și Turnișor, peste Câmpșor împreună cu podul din dreptul străzii Rozmarinului pe care îl reconstruim și lărgirea străzii Calea Cisnădiei, la ieșirea din oraș. Noul drum de legătură între Sibiu și Șelimbăr prin strada Oașa este în procedură de achiziție și vom începe lucrul la anul”, a spus Astrid Fodor.

Un proiect pe care Fodor vrea să îl implementeze este acela de a crea un drum de legătură între Calea Șurii Mici și Zona Industrială Vest.

„Un alt proiect pe care mi-l doresc implementat cât mai repede se referă la crearea unui coridor de mobilitate pe Calea Șurii Mici, adică pe lângă reabilitarea carosabilului, acesta să fie lărgit. Vom crea o bandă dedicată pentru transportul public și piste pentru biciclete. La fel și pe bulevardul Mihai Viteazu și strada Rahovei. Am identificat soluții pentru amenajarea unui nou drum de legătură între Calea Șurii Mici și zona industrială vest. În plus vom moderniza podul Maria Tereza și podul de pe Alba Iulia pe care îl vom și extinde cu o bandă de viraj spre Ștrand”, a mai spus Astrid Fodor.

De asemenea, edilul a dezvăluit că un nou pod peste Cibin se va construi. „Aceste două poduri vor decongestiona traficul pe șoseaua Alba Iulia. Și pentru cartierul Reșița am identificat o soluție: vom lărgi strada Viitorului în dreptul podului CFR și vom crea un nou pod peste Cibin în această zonă. Studiul de conectivitate pentru acest proiect este deja în lucru”, a spus primarul Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu