Elevii cu nota zece la BAC și Evaluarea Națională vor primi bani

213

Peste 1.200 de elevi care au încheiat examenele naționale, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul, cu media 10 vor primi stimulente financiare pentru performanța de a avea „10 pe linie”, anunță, joi, Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit Ministerului Educației si Cercetării, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale, scrie Mediafax. Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare. Dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat, opt candidați au susținut testul de maturitate în sistem german. Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la Evaluarea Națională este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

„Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării”, anunță MEC.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.